עשרת כללי הברזל של אבא עשיר להקמת עסק מצליח

המלצה לספר על יזמות, ועל הכללים החשובים להקמת עסק גדול ומצליח ושמתפעל את עצמו. עיקרי הספר והתוכן שלו מסוכמים מטה, כך שתוכלו לראות אם מעניין אתכם לקרוא וללמוד ממנו.

הספר מתחיל בתיאור ההבדלים בחשיבה בין שכירים ליזמים, לבעלי עסקים קטנים וגדולים: השאיפה לביטחון לעומת חופש. 

הוא מגדיר מהו יזם ומהם הקשיים בלהיות יזם, אבל מספר שליזם עם חשיבה של עסק גדול מצפה בשלב מסוים עושר גדול.

שיעור 1: עסק מצליח נוצר לפני שיש עסק. לפני שמתחילים לפתוח את העסק צריך לתכנן אותו כמו שצריך. להניח יסודות. לבנות צוות, יסודות משפטיים (ישות משפטית, היתרים ורישיונות, חוזים, הגנות משפטיות), תכנית עסקית, בחינת השוק – לקוחות המטרה והמתחרים. הוא מספר על סוגים שונים של מערכות עסקיות.

שיעור 2:  תפקיד היזם לעשות טעויות וללמוד מהן בשונה משכיר שאסור לו לטעות.  בית הספר מכשיר אותנו להיות שכירים. ההכנסה של שכיר או עצמאי לרב מעסק או משרה אחת. יזם מקים עסקים וחברות שמתפעלים את עצמם ולכן יכול להגיע לעושר בלתי מוגבל ממספר ענק של חברות.

 

שיעור 3: תכינו שיעורי בית. לימדו לפני שמקימים את העסק. יש חמישה תחומים שצריכים להיות תחת שליטה. הרכיבו צוות שמכסה את התחומים הללו בצורה טובה.

שיעור 4: מה יזם צריך ללמוד, ואיך/איפה

שיעור 5: תהליך ניהול המזומנים וניהול הזמן שלנו חשוב יותר מהיעד, שניהם צריכים להישאר תחת שליטה וממוקדים בעתיד.

שיעור 6: יש שלושה סוגים של כסף– תחרותי, שיתופי ורוחני. המסגרת של עסק מצליח – המשימה, הצוות והמנהיגות. המשימה היא המטרה האמיתית של העסק (עסקית ורוחנית). כדי לבנות עסק עליכם להיות מסוגלים למכור, למשוך, להקים ולהניע צוות מעולה. בנוסף, יש לבחור לעסק את היישות הנכונה משפטית (חברה, שותפות) והגנה משפטית על נכסי העסק.

 

שיעור 7: כיצד להתקדם מעסק קטן לעסק גדול. איך  להפוך את העסק לכזה שמתפעל את עצמו בלי צורך בך. העסקים המוצלחים ביותר נשענים על משימה שעוסקת בפתרון בעיה או במילוי צורך, בשילוב עם שאיפה לשרת אנשים רבים ככל האפשר. 

שיעור 8: תכננו עסק כזה שיוכל לעשות משהו ששום עסק אחר אינו יכול לעשות, על ידי קניין רוחני ויצירת יתרון תחרותי. 
תפקיד העומד בראש העסק: להגדיר את המשימה, היעדים והחזון של החברה, לגבש כצוות את האנשים הטובים ביותר, לחזק את החברה מבפנים ולהרחיב אותה כלפי חוץ (למשל זיכיונות, רישוי ושותפות), לשפר את השורה התחתונה, להשקיע במחקר ופיתוח, בנכסים מוחשיים ולהיות עובד טוב של החברה כמובן.

שיעור 9: היו בררנים בלקוחות. אל תקבלו לקוחות בעייתיים, מצאו לקוחות טובים. המרווח הגולמי מממן את העסק (משכורות, שכר טרחה, שיווק, הנהלת חשבונות – נקראים הוצאות התפעול). המרווח קובע את מחיר המוצר, ואת הלקוחות.
בכל שוק יש שלוש רמות מחירים: הגבוה, הבינוני והנמוך. הבינוני הוא הצפוף ביותר וקשה להתבלט בו. במחירים הנמוכים צריך להצטיין בעלויות כמו וולמארט. אם אתם מתכוונים להיות המוצר היקר אתם צריכים לתת משהו שהמתחרים לא.
אם אתם רוצים לתת מחירים בכמה רמות צרו מותג שונה לכל רמה.
במקום לתת הנחות תנו בונוסים ללקוח. כשהמכירות יורדות חפשו לקוחות חדשים ולא מוצרים חדשים. חפשו שותפים אסטרטגים שכבר מוכרים ללקוח שאתם רוצים למכור לו. דרך להתעשרות מהירה יותר בסיכון נמוך יותר היא להיות שיתופי. התייחסו היטב ללקוחות הטובים ביותר שלכם.

 

שיעור 10: דעו מתי להתפטר, אם ברור שעסק לא יצליח סגרו אותו.

 

blackboard, board, school
יזם מצליח גורם לדברים לקרות
 

תוכלו למצוא עותקים בספריות ברחבי הארץ או בחנויות הספרים.



 

הרשמו לקבלת עדכונים על תוכן חדש!